Väcka livslusten

Våren och sommartiden har anlänt även om vi fick några dagar med snö. Jag känner att våren har översköljt mig men energi och positiv inställning till det mesta. Efter healingkursen har jag gjort ett uppehåll i bloggandet och det har varit en undermedvetet beslut. Har helt enkelt varit tvungen att smälta alla intryck och känslor. Det är så svårt att sätta ord på de upplevelser jag fått utan jag kan bara rekommendera er alla att gå en sådan kurs - så uvecklande dessutom är Erika en fantastisk läromästare!

Mina sista två veckor har också innehållit några milstolpar yrkesmässigt men också privat. Efter ett 5 månader långt projekt för Sigma AB där jag agerade projektledare för en grupp på 12 personer varav 3 av dem sitter i Kharkov i Ukraina. Det har verkligen varit en utmaning men sååå roligt och dessutom har min engelska verkligen sätts på prov. Det blir troligtvis en resa till Ukraina senare i år - blir lite spännande kanske passar på att besöka Tjernobyl när jag ändå är där.
I tisdags certifierade jag mig enligt IPMA vilket var en tuff provomgång och i maj får jag reda på om jag blir certifierade projektledare - håll tummarna!

Jag har haft en del prövningar privat den sista tiden vilket jag tror var meningen för att testa om jag utvecklat mig personligen. Efter alla samtal, böcker som jag läst, månader som jag ägnat åt personlig utveckling så känner jag att jag äntligen vet och känner hur jag mår och kan agera på bästa sätt för att återhämta mig. Detta har jag aldrig känt tidigare eller rättare sagt tillåtit mig att känna efter. Jag blev sjukskriven 9 april förra året och det har nästan tagit 1 år att komma dit jag kommit idag. Insikten om hur sköra men ändå starka vi människor är känns helt magisk men främst vikten av att göra saker av kärlek!

Att ställa frågan: Tar jag detta beslut av kärlek till någonting eller av rädsla för någonting? (Det senare kan också handla om att välja utifrån behovet av kärlek och uppskattning.) När jag väljer utifrån kärlek utstrålar jag en helt annan energi som leder till mer positiva känslor och upplevelser för mig och min omvärld, än om jag väljer utifrån rädsla eller behovet av uppskattning.

Just nu lyssnar jag en bok som heter "en given väg" av Patricia Tudor-Sandahl. Det finns en fantastisk uppsjö av riktigt bra böcker i personlig utveckling och nu är hennes bok en av mina favoriter.